AKTUELNO

Svojim tekstom, predsednik Srbije demantovao je one koji govore da je njegova politika, politika prošlosti, i istakao važnost rešavanja kosovskog pitanja, kaže marketinški stručnjak. On ocenjuje da je borba za zamrznuti konflikt zapravo borba za gubitak Kosova, o čemu u svom tekstu govori i predsednik.

Govoreći o autorskom tekstu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, marketinški stručnjak Nebojša Krstić ocenjuje da je jasno da predsednik u ovom tekstu pokazuje kako vidi Srbiju u budućnosti – državu koja je rešila najveći problem Kosova i koja je podigla svoje ekonomske kapacitete.

- On vidi Srbiju koja radi na svemu što se zove život, na svemu na čemu smo zaostajalo zbog loših političkih procena. Predsednik ne želi na staro i odgovara na optužbe da Vučić vraća Srbiju na Srbiju 90-ih. Jasno je da je njegova politika potpuno drugačija od one 90-ih. Pismo je zanimljivo jer je jasno definisalo njegovu političku strategiju – kaže Krstić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Podvlači da, ako problem Kosova ostane na zamrznutom konfliktom, gubimo ga zauvek, kao i ljude na njemu. Boriti se za zamrznuti konflikt je borba za gubitak Kosova, ocenjuje Krstić za Pink.

Kaže i da Albanci više nisu miljenici EU kao što su nekada bili, jer su “napravili nekoliko ozbiljnih faula“.

Foto: TV Pink Printscreen

Ozbiljno su uvredlili predstavnike EU iako će neki reći da to nema veze. Srpska situacija nije bajna, ali je bolja nego pre nekoliko meseci. Jedan od najvećih uspeha Srbije u spoljno političkoj istoriji jeste to što najveće svetske sile otvaraju mogućnost da se do rešenja dođe pregovorima, iako je kosovsko pitanje bilo zakucano do skoro. Ovo je izuzetan uspeh koji se malo vrednuje, ali opet, koji ne garantuje da će do rešenja doći ako mi Srbi nastavimo da sami sebe saplićemo i sami sebi nanosimo zlo – kaže Krstić, dodajući da se pojedinci ponašaju infatilno, ne shvatajući da problem Kosova nije problem Aleksandra Vučića, već svakoga od nas.

#Aleksandar Vučić

#Nebojša Krstić

#Pismo

'